Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Колаж БНТБурни нападки в парламента на втория ден от

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Колаж БНТБурни нападки в парламента на втория ден от
Коментари Харесай

Тошко Йорданов към Любен Дилов син: Политическа пеперудка

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Колаж Българска национална телевизия

Бурни нападки в Народното събрание на втория ден от клетвата на новите национални предтавители. Словесна престрелка се развихри сред Любен Дилов - наследник и Тошко Йорданов. Йорданов назова Дилов " политическа пеперудка ", Дилов от своя страна не му остана задължен:

" Свидетели сме на низ от подвиг - на път сме да превърнем дебаркирането на Христо Иванов на плажа край Росенец в по-значимо събитие от дебаркирането на Христо Ботев край Козлодуй. Разбира се, всяка смяна се нуждае от своите легенди - те са държавно създаващи. Ние живеем в легенди. ", сподели Любен Дилов- наследник от трибуната на Народното събрание и продължи:

" Защо все по този начин става, че Движение за права и свободи все вземат участие в идващото българско държавно управление. Имаме над 400 000 български турци. И те, тъй като са по-сплотени от нас, и по -умни от нас, вземат участие във всяко българско държавно управление. Темата с плажа Росенец ще е във всяка тематика, с която се занимаваме от тук нататък. Доган е една от най-оспорваните и забележими фигури в българския преход. Това е въпросът. Въпросът е какво вършим с въздействието на Движение за права и свободи. Предлагам те да не вземат участие в гласуването на тази комисия... "

Последва имитация на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ:

" Г-н Дилов, прелестно е, че още веднъж се пробвате да обедините някакви хора под някаква шапка, която още веднъж да е вашата глава, и желая да ви благодаря, тъй като кой различен, в случай че не вие, тъй като имате житейски опит на политическа пеперудка в коя ли не партия. Познавайки предишното ви, чакам до края на този парламент да дебаркирате или в Демократична България или в " Изправи се! Мутри вън ". 

Дилов от своя страна отвърна: " Благодаря за отношението, сътрудници, значимото е да няма безразлични. Очевидно Движение за права и свободи и сега има свои представители във значими организации, в цели браншове и в това няма нищо неприятно. Не виждам каква е драмата. Предлагам ви да спрем лицемерието. Ние ообичаме българските турци, за какво го крием и за какво го маскираме?! Името на господин Доган е зад всичко. 

Г-н Тошко, в никакъв случай не съм се явявал на избори по различен метод, осве като представител на " Гергьовден ", където и вие имахте отношение. Просто проверете. Никого не сплотявам. Зад мен стои резултатът на тази шапка. Всички българи ще видят по какъв начин ще бъде определено идващото българско държавно управление " - отвърна Дилов. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР